A hétvégén befutott hozzánk egy szakmai kérdés, amit most közzé is szeretnék tenni, hátha ez is hasznos lesz a Polírozási Közösségnek.

Bence motorkipufogót szeretne polírozni ezért írt a dolgoztam@polirsuli.hu címűnkre.


„Kedves Polírsuli!

Érdeklődni szeretnék, hogy nekem van egy 15 éves motorkerékpárom és kicsit le van már pattogva és rozsdásodik a kipufogója. Ezt szeretném felújítani. Melyik szettjüket vásároljam meg?

Üdv,

Bence”

 

Először is azt kell megállapítanunk, hogy milyen anyagú a munkadarabunk. Az esetek többségében kétféle kipufogóról beszélhetünk. Vagy acél és krómozott, vagy rozsdamentes acél. A polírozás és fényesítés előtt mindenképpen le kell csiszolni a rozsdafoltokat. Amíg ez nincs meg, felesleges neki látni a polírozásnak.

Ha krómozott a kipufogó, akkor egy sűrűn varrott rongykoronggal (a korong mérete függ a munkagépünk teljesítményétől), és a krómoxidot tartalmazó, zöld színű Chromax polírozópasztával dolgozzunk.

Amennyiben rozsdamentes acél a kipufogó akkor a legpraktikusabb a NR 1-es polírozó szettünk, amiben minden meg van, ami a rozsdamentes acélok kipolírozásához szükséges (paszta, rongy, bolyhozóvászon, stb).

 

Egyébként a különböző felületek, anyagok, munkadarabok kipolírozásával kapcsolatos leírásokat a Polírsuli könyvtár első kötetében, A polírozás buktatóiban találjátok.kipufogo.jpg

A könyvben a motorkerékpárok polírozásával kapcsolatban is részletesen írtunk.

 

Ha pedig szakmai kérdést szeretnétek feltenni, akkor küldjétek el nekünk a dolgoztam@polirsuli.hu címünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://polirozas.blog.hu/api/trackback/id/tr355445839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása