Több mint egy évszázaddal ezelőtt alapították a Massachusettsi székhelyű Norton csiszolószerszám márkát. A cég az 1900-as évek elején már az egész Egyesült Államokat, Kanadát, valamint Nyugat-Európa piacait is meghódította a precíziós vágó- és csiszolókerekeivel. Kétségtelenül a kor egyik legnagyobb ipari beszállítója volt a csiszolástechnika területén. 1950-re már 28 országban képviseltette magát Ázsiától Dél-Amerikáig. A folyamatosan bővülő technológiai lehetőségek révén a különböző anyagok megmunkálására is egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a gyárak. Ahol fémmel, üveggel, kerámiával, vagy fával dolgoztak ott szükség volt valamilyen csiszoló-, vagy vágószerszámra. A Norton csiszolószerszámokra ezért egyre nagyobb kereslet lett. 1990-ben a Norton és a francia székhelyű Saint-Gobain fuzionáltak, melynek következtében a Saint-Gobain vette át a márka tulajdonlását, ellenben a Norton vezetősége, és teljes apparátusuk megmaradt és tovább működött.

A közös üzlet eredményeképpen 1998-ban létrehozták a World Grinding Technology Center nevű innovációs központot, amit később Milton P. Higgins, a Norton márka egyik alapítója után Higgins Grinding Technology Center-re kereszteltek. Ebben a technológiai központban fejlesztik a különböző innovatív csiszolószerszámokat. Valószínűleg a filmünkben látható Norton BDX vágókorongokat is itt tervezték.  

A bejegyzés trackback címe:

https://polirozas.blog.hu/api/trackback/id/tr305461985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása