Ebben a posztban a 3M Scotch-Brite termékeiről szeretnék pár gondolatot írni. Nehezen bírok elfogulatlan és objektív maradni, ugyanis ez az a termék, amiben testet ölt a profizmus, és az ipari minőség. (A másik ilyen termék még a süntárcsa. Később talán arról is írok majd egy posztot.)

 A 3M mindig is élen járt az innovációban, mind a csiszolástechnikában, mind más iparágakban. A Scotch-Brite térhálós csiszolóanyag a közelmúlt legnagyobb technológiai újítása lett, amit aztán a csiszolástechnika piacán más márkák is kifejlesztettek. A többi csiszolószerszámmal szemben a Scotch-Brite elsősorban a rugalmassága és a szívóssága miatt futott be. Ezzel a szerszámmal úgy csiszolhatjuk teljesen homogénre a munkadarabunkat, hogy közben nem viszünk a felületbe felesleges mély karcokat.

A nyílt, térhálós szerkezet műanyag szálakból áll. A szálakra pedig csiszolószemcsét ragasztottak, így sokkal lazábbá, rugalmasabbá vált a szerszám felülete. Munkavégzés közben pedig a műanyag szálak között mozog a levegő, ami lelassítja a munkadarab felmelegedését.

A 3M a Scotch-Brite anyagoknál egyedi finomsági jelölési rendszert is használ: (zárójelben a FEPA nemzetközileg elfogadott szemcseméreteihez viszonyítottunk) 

XCS – Extra durva (P60-80)

CRS – Durva (P100-120)

MED – Közepes (P180-220)

FIN – Finom (P280)

VFN – Nagyon finom (P360)

SFN – Szuper finom (P400)

UFN – Ultra finom (P600)

XFN – Extra finom (P1000)

 

Ha Te már dolgoztál Scotch-Brite anyagú termékkel, és kialakult véleményed van, ne habozz megosztani velünk!
dolgoztam@polirsuli.hu
A szakmai kérdéseiteket is erre az e-mail címre várjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://polirozas.blog.hu/api/trackback/id/tr415437091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása